Гневът и възмущението увреждат зрението и намаляват продуктивността ни

Сигурно си мислите, че гневът и очите нямат нищо общо. Според древните знания на китайската медицина това обаче не е така. Китайската медицина използва за обяснение на болестите и дискомфортите 14 енергийни меридиана. Ако не сте запознати с меридианната система, може просто да си представите как по тялото минават 14 канала/магистрали – 12 с имена на органи и 2 с имена на системи, по които тече енергия.

Една от тези магистрали е меридианът на ЧЕРНИЯ ДРОБ. Емоциите на този меридиан са гняв, възмущение, яд и негодувание. Всеки път, когато ние или някой от екипа в компанията изпитва тези емоции, създава дисбаланс в този канал. Черният ни дроб има много функции в нашето тяло, но една от най-основните му е детоксикацията. И сега стигаме и до очите. Очите са външното проявление на черния дроб. Т.е. всеки път, когато изпитваме тези негативни емоции и не ги освобождаваме здравословно, тялото ни не успява да се справя добре с детокса, и освен това очите ни започват да страдат. Това може да е усещане за парене, сълзене, замъглено виждане, нужда от очила с диоптър и ред други дискомфорти.

Представете си сега вашия екип и компания като цяло и преценете до каква степен използват зрението в работата си.

А ако това зрение се влошава заради емоционален дисбаланс и нездравословни хранителни навици? Как това може да повлияе върху ефективността на екипа?

Какви резултати ще има вашата компания?

Не мислите ли, че е по-добре вместо социална придобивка „очила“, да се инвестира в отстраняване на първопричината и в профилактиката?

Ако и вие смятате, че запазването на перфектното зрение на екипа е важно за вашата компания и това влияе пряко върху продуктивността и щастието на служителите, може да направите следните две неща:

  • Абонирайте се за нашия бюлетин (вдясно на страницата)
  • Свържете се с нас, за да обсъдим как да подобрим продуктивността във вашия екип и вашата компания ето тук.