Почивката през работния ден – ключов фактор за ефективността на екипа

Факт е, че вниманието и концентрацията на всеки един служител варират като времетраене в зависимост от мотивацията, интереса, състоянието на стрес и гонене на срокове и редица други фактори. Но е ясно, че нито един човек не може да задържи 100% фокус върху работните задачи за 8-часов блок. Затова са измислени и почивките през работния процес.

За какво обаче ги използвате вие и вашият екип?

Дали заниманията през обедната и другите почивки са такива, които вдигат ефективността и мотивацията, или напротив?

Как да оптимизираме почивката през работно време като фактор, вдигащ продуктивността на компанията?

Замислете се за какво се използва към днешна дата почивката през работния процес – да се вземе обяд набързо, да се изпуши цигара, да се отиде до съседната банка за плащане на вноска по кредитна карта, да си платим сметката за телефона или да се свърши дадена лична задача?

А пропускат ли вашите служители, притиснати от срокове и много задължения, да си вземат полагащата им се почивка през деня, мислейки, че така ще успеят да свършат повече?

Знаете ли, че има начин почивките да се използват като мощен стимулатор на ефективността в компанията ви? Има техники и методи в рамките на 20 секунди до 2-5 минути на ден човешкото тяло и съзнание да се освобождават от стреса и да се отключва креативността и новите идеи при решаване на ежедневните предизвикателства в екипа и компанията ви.

Ако желаете да обучим вашия екип да използва тези методи и техники през работния ден, може да направите следните две неща:

  • Абонирайте се за нашия бюлетин (вдясно на страницата)
  • Свържете се с нас, за да обсъдим как да подобрим продуктивността във Вашата компания ето тук.