„Работи на магия“ не е дългосрочна стратегия

Чували сте за „Късмета на начинаещия“, нали? Често го наблюдаваме при срещите си с различни start-up или IT компании.

Те имат в повечето случаи уникално добре подготвени технически екипи, направо гениални. Правят даден продукт или пускат услуга, която е супер и за много кратко време постигат неочаквано големи успехи и се разрастват… И оттук тръгват бъговете в системата.

Досега това, което се е случило е way beyond на планираното и очакваното, но започват по-големи изисквания, по-голям обем на работата, по-голяма нужда от екипна работа, планиране на лични и професионални цели на членовете на екипа. Наричаме тези нови предизвикателства soft skills – т.е. меки умения. Те помагат качествено да се създаде култура и ценности в организацията, да се подобри усещането за щастие у всеки служител, да се направи, не на последно място, employer branding, така че да задържате и привличате все по-качествени служители, да се разраствате и да постигате още по-големи успехи.

Така че ако осъзнавате нуждата да получите и трета гледна точко при преструктурирането във вашата компания, да заложите още от началото щастието като бизнес можел, може да се свържете с нас.

Ако желаете да преминете от „работи на магия“ към ефективно стратегическо планиране и осъзнато създаване на щастлива атмосфера на работното място, може да направите следните две неща:

  • Абонирайте се за нашия бюлетин (вдясно на страницата)
  • Свържете се с нас, за да обсъдим как да подобрим продуктивността във Вашата компания ето тук.