Стоп! на негативните емоции – път към по-добра ефективност на екипа

Всяка негативна емоция, задържана 17 секунди в нашия организъм, води до следваща негативна емоция… и само от нас зависи кога ще сложим край на този омагьосан кръг. Може би не всеки осъзнава факта, че всяко чувство се складира в нашето тяло, във всяка клетка, в т.нар. клетъчна памет. От древната китайска медицина знаем, че ако дадена негативна емоция остане в тялото между година и половина и две, тя се превръща в диагноза.

Т.е. сериозно се замислете дали във вашата компания има нехармонична атмосфера, конфликти, недобра комуникация. Защото това не просто ще разболее служителите, а ще разболее и самия екип и фирма.

Всяка негативна емоция се отразява пагубно върху нашия емоционален и енергиен баланс. Съответно как да очаквате резултати и мотивация от някой, който е тотално дисбалансиран? Основен приоритет на мениджмънта и HR е добре да се сложи върху емоционалната и енергийна интелигентност на екипа и в компанията. Емоциите трябва да се преработват здравословно – без да се потискат, но и без да превръщаме офиса в боксов мач, италианско семейство или гнездо на змии.
За да повишите здравословната атмосфера и хармония на вашия екип и в компанията като цяло, може да направите следните две неща:

  • Абонирайте се за нашия бюлетин (вдясно на страницата)
  • Свържете се с нас, за да обсъдим как да подобрим продуктивността във Вашата компания ето тук.

One thought on “Стоп! на негативните емоции – път към по-добра ефективност на екипа

Comments are closed.