Свикнали ли сме вече да НЕ сме напълно здрави?

Напоследък все повече се натъквам на млади хора, работещи, успяващи, амбициозни…, които обаче сякаш са толкова заети, че не намират време, или може би мотивация, да се погрижат за здравето си. Или пък нямат нужните знания и информация и насоки как да се отнесат към здравето си?

Вярвам, че здравето е на всички нива и че от нас и нашата осъзнатост зависи да се грижим за физическото, емоционалното и енергийното си здраве.

Мислите ли, че е нормално често да страдаш от главоболие?

Мислите ли, че е нормално да имате черни кръгове под очите? Да сте започнали да правите метаболитен синдром, да имате сърцебиене често, или паник атаки и натрапливи мисли?

А какво да кажем за наднорменото тегло, за хормоналния дисбаланс, за преждевременно остарелите лица?

Въпреки че темата е много лична, ще си позволя да я засегна – Мислите ли, че е нормално от прекалено многото стрес и напрежение на работното място, да загубим желанието си за близост с любимия човек?

И дали е нормално всеки ден да се гневим, ядосваме, стресираме, да се страхуваме, да негодуваме и да подценяваме себе си?

Мислите ли, че е нормално сутрин да се събуждате без енергия и без мотивация и усмивка за деня?

А вечер да не можете дълго време да заспите, тормозейки се от непрестанно цъкащия мозък, който продължава да мисли над казусите от работа, или над несполучливата любовна връзка…

Сякаш някой ни е втълпил, че е нормално да не ние наред всичко… Явно щом всички имат оплаквания, това е норма.

И как в това състояние да си поставяме цели, да си създаваме мечти и да действаме за тяхното реализиране? Ние просто нямаме енергията да го направим!

А как да си генерираме физическа, емоционална и ментална енергия зависи от нас. И когато го направим, ставаме много по-ефективни и успешни в бизнеса, и достигаме до щастието в себе си, с любимите ни хора и в живота, който избираме да водим.

  • Абонирайте се за нашия бюлетин (вдясно на страницата), за да получите интересни съвети за справяне със стреса
  • Свържете се с нас, за да обсъдим как да подобрим здравния статус и осъзнаване  за здравето на всички нива  във Вашата компания ето тук.